Elämänpuu

Ymmärrykseni elämänpuuhusta lisääntyi vuonna 2005, jolloin löysin Stephan Hoellerin audioseminaarit netistä, osoitteesta www.bcrecordings.net. Olin jo aikaisemminkin tutustunut maailmanpuuhun, Kalevalan isoon tammeen sekä Kabbalahiin, mutta oma pintapuolinen tutkimukseni oli hyvin kevyttä siihen nähden, mitä Stephan Hoeller pystyi minulle avaamaan audiosemiaanriensa kautta.

Hoellerin luentojen ohessa perehdyin David Hawkings Power vs Force ja Truth vs. Falsehood ja Trancending the Levels of Consciousness audioseminaareihin, sekä Eckhart Tollen laajaan tuotantoon läsnäolon voimasta. Uskonnollisista aiheista yksi mieleenpainuvin oli Míceál Ledwith:n video, jonka nimi on How Jesus Became A Christ.  

Aivojen toiminta kiinnosti myös siinä määrin, että perehdyin Candace Pert:in Molecyles of Emotion tutkimuksiin sekä Chilton Pierce:n teoksiin The Biology of Trancendence, Magical Child ja The Crack in The Cosmic Egg. Myös Bruce Liptonin The Biology of Belief toivat lisää ymmärrystä oman mielen rakenteesta sekä aivojen toiminnasta.

Yksi iso kokemus oli myös vuonna 2004 ilmestyneen elokuvan ”Bleep What Do We Know” katselu ja tutkiskelu, johon ei meinannut tulla loppua millään. Katsoin elokuvan läpi uudelleen ja uudelleen, koska aina tuntui löytyvän, jotakin uutta ja mielenkiintoista oivallettavaa. 

Audioseminaarien, videoiden sekä kirjojen lukemisen rauhoittui 2010 vuosivaihteessa, jolloin ymmärsin niin tieteen kuin myös henkisen tutkimuksen sekä uskontojen tutkiskelevan samaa aihealuetta ainoastaan näkökulmien ja lähtökohtien vaihtuessa. Rakkaalla lapsella on siis monta nimeä ja jokainen näkee sen oman käsityskykynsä ja tulkintansa puitteissa. 

Hoellerin audioseminaareista sain tietoa gnostilaisuudesta, eräänlaisesta uskomusjärjestelmästä vai olisiko parempi sanoa elämäntavasta, jossa ei painoteta uskomisen tärkeyttä, vaan sitä, että ajatuksien rinnalla pitää olla myös todellisia tekoja, jotka heijastavat ihmisyyden valoisaa puolta, ei ahneutta, vallanhalua ekä eikä myöskään vihaa, jota näyttää olevan sotivassa ja aika ajoin kaoottisessa maailmassa vaikka muille jakaa. 

Näiden oivalluksien myötä olen siirtynyt kokemuksellisuuteen, jonka puitteissa olen tehnyt muutaman elämänpuumatkan sekä useita erilaisia harjoituksia mielen ja ympäröivän todellisuuden tasapainottamiseksi. Tässä tutkimuksessa elämänpuusta on muodostunut eräänlainen kartta mielen pintarakenteista syvemmälle oman todellisen olemuksen lähteille.  Elämänpuusta löytyy lisätietoa ja erilaisia aiheeseen liittyviä matkakertomuksia materiaalit- valikosta.

Voit myös tehdä kysymyksiä tai kommentoida:

contact@jukkakorhonen.fi

© Jukka Korhonen 2019