Materiaalit


Villa Arcicci 2019


Tämä matkakertomus on kirjoitettu omien ajatuksien kirkastamiseksi, sillä kaikki ei todellakaan ole sitä, miltä se näyttää. Mahdollisuus kohdata itsensä sydämen viisautta etsivien ihmisten joukossa on suuri lahja, josta olen suuren kiitoksen velkaa ystävälleni Susanille ja erityisesti kaikille, jotka olivat reissussa mukana. Kirjoituksessa ei mainita ketään nimellä, mutta joistakin kohdista saatatte tunnistaa niitä tilanteita, joissa olimme matkan aikana. 

Kirjoitus on omistettu Marjalle, joka poistui keskuudestamme 15.8.2014. Minulle on edelleenkin suuri ikävä häntä, koska niin monet asiat, joita nyt kohtasin olivat esillä siinä runsaassa ja rikkaassa vuoropuhelussa, jota minulla ja Susanilla oli mahdollisuus käydä hänen kansaan.

Suuret kiitokset myös Kuldip Khalsalle, joka avasi meille Joogan sekä kehollisen vuorovaikutuksen saloja.

Lataa materiaali tästä linkistä: Villa Arcicci 201908

Havaintoja matkan varrelta 2019 2


Kesällä 2019 minulla oli hyvä tilaisuus tehdä yhteenveto materiaaleista, joita olen kirjoitellut vuosien saatossa. "Havaintoja matkan varrelta" kuvaa ajatuksien syntymistä, mielen toimintaa, tunnemekanismeja sekä aivojen toimintaa. Lisäksi materiaalissa on kuvattu, kuinka neuraalisten rakenteiden kehittyminen luo näkymättömiä tunneheijasteita, joiden avulla välitämme sanatonta viestiä ympäröivään todellisuuteen. Materiaalin lopusta löydät lähdeluettelon. 

Lataa materiaali klikkaamalla kuvaa.

Hullun pyhiinvaellus 2017


Herään Lahdessa aamulla 10.7.2018 klo 7 aikaan, vaikka minulla olisi hyvä mahdollisuus nukkua ja levätä pidempään. Ilmassa on matkalle lähtemisen tuntua, mutta en kutsuisi sitä innostukseksi tai riemuksi, sillä loppujen lopuksi en tiedä miksi lähden tälle matkalle. Viime päivät ovat olleet kovasti ristiriitaisia. Osa minusta haluaisi jäädä kotiin lepäämään ja toisaalta tunnen jonkinlaista jännitystä, kun pääsen irtautumaan jo liiankin tutuiksi tulleista kuvioista. 

Hullun pyhiinvaellus on junamatkakertomus Lahdesta, Köpenhaminaan ja siitä eteenpäin Amsterdamin kautta Montpellieriin, Lioniin ja Milanon kautta takaisin kotiin. Kirjoitus on sisältää pohdintaa elämästä heijastettuna matkan aikana nähtyyn ja koettuun. 

Elämänpuu 2014


Stephan Hoeller kertoi eräällä audioluennollaan tehneensä kokemuksellisen elämänpuumatkan oppilasryhmänsä kanssa. Tämä ajatus on varmaankin siirtynyt jollakin tavalla tiedostamattomaan mieleeni, koska päätin tehdä oman elämänpuumatkani vuoden 2014 aikana. 

Matka lähti liikkeelle siten, että etsin itse tekemistäni materiaaleista ensimmäisen keskuksen kuvauksen ja tulostin sen keittiön pöydälle, jotta voisin muistuttaa itseäni päivittäin kuvauksessa olevista symboleista sekä elämän viisauksista.  

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aikaisemmin itsenäisesti toimivaa mieltä ohjataan vuosisatoja vanhojen symbolien, rakenteiden, ajatuksien ja viisauksien mukaisesti kaksi - kolme viikkoa kerrallaan. Elämänpuussa on 10 keskusta ja 22 polkua, joten matkaani meni kokonaisuudessaan lähes tulkoon yksi vuosi. 

Kirjoitin lyhyitä yhteenvetoja päivän tapahtumista aina, kun jotakin merkittävää nousi esille, laitoin ne nettisuilleni näkyviin, jotta mahdollisesti asiasta kiinnostuneet voisivat lähteä omaehtoisesti mukaan matkalle. 

Matkan jälkeen poistin kirjoitukset nettisivuilta ja tein niistä koosteen, johon on kerätty järjestyksessä ne kokemukset ja oivallukset, jotka matkan aikana syntyivät. 

Näin jälkeenpäin voin kertoa, että jos olisin tietänyt sen, kuinka vaativa ja raskas matkasta loppujen tuli, en olisi missään tapauksessa uskaltanut lähteä avaamaan syvissä rakenteissa olevia näkymättömiä asioista tietoisuuteeni. 

Antoisia lukuhetkiä, jos aihe kiinnostaa, voit ladata materiaalin klikkaamalla kuvaa.


© Jukka Korhonen 2019